maart 6, 2018 12:49 pm Gepubliceerd door

Een vakdocent die samen met een ervaren medewerker van een bedrijf lesgeeft aan jongeren op de werkvloer. Dát is waar het in de TOP Academie om draait. Een vakschool waarin scholen en bedrijven samen zorgen voor beroepsgericht onderwijs, op weg naar een baan.

Met de TOP Academie worden jongeren vanuit het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), Praktijkonderwijs (PrO), VMBO en MBO beter voorbereid op de stap naar werk. Bedrijven en scholen schrijven samen het onderwijsprogramma waardoor lessen afgestemd zijn op de wensen en behoeften van bedrijven en branches. Daarnaast worden de lessen door de docenten op de werkvloer bij het bedrijf gegeven, waardoor jongeren sneller vak- en werknemersvaardigheden ontwikkelen. De fijne kneepjes van het vak leren zij echter van leermeesters in een leermeester-gezel-constructie.

Aan het einde van de rit zijn deze jongeren zelf ervaren vakmensen geworden. En omdat zij binnen de TOP Academie de kans hebben gekregen om verschillende erkende branche certificaten en/of diploma’s te behalen kunnen zij dit ook aan de branche laten zien. De TOP Academie geeft deze jongeren perspectief op werk.

Gecategoriseerd in :Niet gecategoriseerd

Dit bericht is geschreven door jaime weststrate